16. dubna 2014

DIY "vlastní" balzám na rty

Ahoj :) dneska bych vám po dlouhé době chtěla dát tip na něco, co si můžete samy doma vytvořit. Jedná se o vlastní balzám na rty. Bude spíše na doma, ale pokud vám nevadí sahat do balzámu prsty, tak ho můžete použít kdekoliv.

Doufám, že najdu nějaké další tipy a DIY, o kterých bych mohla udělat článek nebo třeba i video. Myslím, že jsem kreativní člověk a ráda si něco vyrobím sama :) (Jednoduše - co si člověk neudělá sám, to nemá..)

Budete potřebovat pár věcí:
- vazelínu, kterou najdete třeba v Dm (Balea)
- stíny, lesk na rty, rtěnku
- kalíšek, ve kterém bude konečný balzám a vatovou tyčinku bez vatičky (dá se lehce sundat, balzám s vatou nikdo nechce :))

klikněte na obrázek, aby se vám zobrazil v plné velikosti
Postup už je jednoduchý - vše smíchejte vatovou tyčinkou dohromady (vazelínu + rtěnku/stíny/lesk na rty). Buď to můžete míchat rovnou v kalíšku nebo nejprve v misce a pak to do kalíšku přendat. Jak pigmentovaný balzám bude už záleží na vás. Jestli se rozhodnete použít rtěnku, tak jí musíte nejprve roztopit na lžíci nad svíčkou a pak až ji smíchat s balzámem.

klikněte na obrázek, aby se vám zobrazil v plné velikosti
TIP: Pokud máte rády třpytky, tak si je do balzámu můžete přidat. Jestli chcete přidat ještě něco navíc, tak zkuste vonný extrakt. Fungovat bude i ten na pečení. Na internetu jsem našla, že se dá podobně udělat i korektor z pudru a vazelíny (to jsem ale nezkoušela).

PS: S tímhle nápadem nejsem na internetu určitě první, ale líbí se mi a taky ho používám, tak ho chci poslat dále :)

Vyzkoušíte balzám na rty? Jaký je váš nejoblíbenější DIY tip?

2 komentáře:

Děkuju za každý komentář a názor. Moc si toho cením :)